Президентът на Славия Венцеслав Стефанов не беше в никак добро настроение, след като неговият тим неочаквано беше разбит с 3:5 от Дунав Русе у дома в 29-ия кръг (3-и в плейофите) на Първа лига. Босът на „белите” заяви, че е трябвало да бере срам на трибуните и ще наложи жестоко наказание на футболистите в утрешния ден, като умишлено се възпира да го стори още днес.

Стефанов също така заяви, че е трябвало да се черви на подхвърляния в ложата, че е трябвало да сподели по-рано намерението си „да играе тото”.

Загорчич: Това беше най-слабият ни мач

„Видях един безобразен отбор, на който все едно че не му пукаше как ще завърши мачът. Безотговорни. Безобразни и безотговорни, за което ще бъдат много сериозно санкционирани. Лошото е, че този начин, този формат предразполага към такива мачове. Има във втората осмица 2-3 отбора, на които им все тая къде ще завършат до плейофите. В първата шестица 5-ият и 6-ият за нищо не играят. Това не е оправдание за безобразната игра на Славия, но когато нямаш вътрешната нагласа, че от това зависи нещо, предразполага към подобно нещо”, заяви Стефанов при напускането на стадион „Славия”.

„Казах на момчетата в съблекалнята, че сега няма да им кажа какво ще е наказанието им. Искам да преспя. Със Загорчич ще седнем и ще решим. При всички случаи ще бъде много сериозно.”

„Трябва да вземем крути мерки, защото по този начин не можем да продължаваме. Нищо нени оправдава под никаква форма, че сме играли толкова безотговорно. За мен това е престъпление. Дали след мерките очаквам да видя преобразен отбор? Със сигурност ще бъде такъв, със сигурност. Въпросът е защо трябва да се стига дотук, защо? Ние сме нормални хора.”

„7-ото място…  Дали ще биеш в този мач или в следващия, като си с 10 точки напред, няма значение. Това вече е въпрос на вътрешно усещане, че трябва да се раздаваш докрай. За 7-ото място борбата ще бъде между тези четири клуба – Локомотив Пловдив, Славия, Ботев Враца и Етър. Там ще се реши кой ще бъде седми и ще може евентуално да се бори за Лига Европа.”

„Двата гола на Радослав Кирилов – чест му правят. Шапка му свалям. Яни (Янис Карабельов – б.р.) също игра и се раздаде много. Дарко Тасевски, въпреки годините, също се бори, но като нямаше подкрепа… Испанецът (Давид Хуманес – б.р.) също мога да кажа, че игра момчето. Останалите в защита бяха безобразни, безобразни, безобразни. Просто не мога да виня за головете и вратаря. Ти като ги пуснеш да дойдат пред вратата, вече… Лошо, много лошо. Срам ме е и най-лошото е, че сега ще има материал за някои недоброжелатели във футбола, които непрекъснато пишат голове-молове, мачове и тям подобни. Дори хората около мен викаха: „Абе, казвай ги тея работи и ние да играем тото”. Представяте ли си до каква степен трябва да се унижавам? Сега седят вътре с наведени глави. Това слънце грее, но не топли, както казват старите хора. Срам ме е! Извинявам се и на малкото хора, които присъстваха. Това не е Славия, ще вземем сериозни мерки против това”, завърши Стефанов.