Президентът на Славия и член на Изпълнителния комитет на БФС Венцеслав Стефанов говори за предстоящия конгрес на родната футболна централа, както и за ситуацията в българския футбол.

"Около един от кандидатите е пълно с крадливи адвокатчета. Само се чудят как да приберат някой лев. Смешно е. У нас хората искат повече да взимат от футбола, отколкото да дават", заяви Стефанов на пресконференция.

Той не пропусна да коментира и Любослав Пенев, който е кандидат за президент на БФС на предстоящия на 16 февруари конгрес.

"Не бих го направил (Любослав Пенев) дори домоуправител на вход. Знам, че играе добре тенис, на футболен мач не съм го виждал. На стадион "Славия" идва само да играе тенис. На Царско село също играе тенис, човекът си има експерти", каза още босът на Славия.

Стефанов отново изрази подкрепата си към настоящото ръководство на футболния съюз и към президента Борислав Михайлов.

"Той е единственият достоен, който може да ръководи БФС. Протестен вот ще има при всички случаи. Дали този вот ще бъде силен, не знам. Сигурно и Михайлов си има кусури, но вярвам, че с времето и те ще се отстранят", добави Стефанов.

На въпрос колко гласа ще събере Любослав Пенев на изборите за президент на БФС, дългогодишният футболен ръководител отговори в шеговит тон: "38 гласа".