Президентът на Славия Венцислав Стефанов отхвърли идеята системата за видеоповторение (ВАР) да навлезе в България, най-вече заради финансите, които ще изисква тази евентуална иновация. Босът на „белите“ беше гост в Пресклуб България. Той не подмина темата за скандала между Георги Петков и Кирил Десподов, който се разрази преди няколко кръга. Босът на Славия отново защити вратаря, като обяви, че според него той трябва да бъде избран за Футболист на България за 2018 година.

„Много хубава система е ВАР. Със сигурност ще подобри футбола. Не видях кой знае какво от нея на Световното първенство. Някои първенства са я въвели. Колко са я въвели? Пет? Всичко сме втасали в България, само системата ВАР ни липсва. Ако ФИФА и УЕФА ни финансира, добре. Но в противен случай...“, започна Венци Стефанов.

„Системата ВАР струва 1 милион. Ти виждал ли си 1 милион на цяло? Знаеш ли как се изкарва 1 милион? Не е работа на БФС да издържа отборите. След като иска ФИФА и УЕФА, да финансират. Знаеш ли колко са 14 милиона за 14 отбора в А група? С 14 милиона може да се построи цял стадион. Дали Гошо е отсъдил засада, или някой ударил другия по главата. Все го мериш и все е късо. Ако имах 1 милион, щях да направя още един терен, да ремонтирам, за да може децата да спортуват“, сподели Венци Стефанов.

Само глоби за Георги Петков и Кирил Десподов

Кучев за Десподов и Петков: Не вярвам всичко да е изчистено

Шефът на Славия обяви Георги Петков за най-достоен да спечели тазгодишния приз за Футболист на България. След края на дербито между Славия и ЦСКА (1:0), Кирил Десподов обвини вратаря на „белите“, че е подвиквал от резервната скамейка на Сашо Александров да му счупи краката.

Венци Стефанов обаче смята, че обвинението на Кирил Десподов е поръчково.

„Моля, другарко, но еди кой си каза, че ще ми счупят краката. Независимо къде играе Георги Петков, той е играч на 42 години. С тази форма, с тази Купа на България, която спечелихме, дори и да беше в Бдин Видин, аз щях да гласувам за него. Десподов е много талантливо момче, но когато изпълняваш чужди поръчки... Като ги викаха в БФС и като ги питаха, никой наоколо не е чул такова нещо, как само той го чу. Право на вас журналистите е, вие да си изберете, не искам да облъчвам, всеки има достатъчно мозък в главата да избира за футболист на България“, добави още Венци Стефанов.

Той потвърди за интерес към гръцкия вратар Антонис Стериакис. "Има интерес към него и към други наши футболисти. Не става дума за клубове от Гърция", каза още дългогодишният ръководител на Славия.
Стефанов е щастлив от спечелването на купата на България през миналия сезон, но се надява на доста по-силни изяви от отбора през пролетта на 2019 година.