Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич сподели, че през цялото време тимът му е бил по-добър от Септември за победата с 4:1 в първи мач от 16-я кръг на Първа лига.

"Изпуснахме много, много голови ситуации, накрая успяхме да реализираме и стана 4:1," коментира той. "Малко се изнервихме, на нас ни вкараха гол без удар към нашата врата. Изпуснахме 4-5 ситуации и не успяхме да вкараме втори гол. В съблекалнята си казахме, че трябва да бъдем по-търпеливи. Искам някой път да съм по-спокоен на пейката. Но момчетата работят здраво, ще започнем да вкарваме всяка."

Късна "бяла" голеада срази Септември

Галин Иванов получи поредна доза похвали: "Не сме говорили още по този въпрос за нов договор. Той показва във всеки мач какъв футболист е. Аз искам да остане."

"Димитър Буров е страхотен футболист. Прави всичко на тренировки. На този пост просто имаме Омар, Мишо Венков, но днес показа хубави неща," каза Загорчич за 20-годишния бранител.

"Юлис Ндонг закъсня, не знам каква е причината. Ще видим вдругиден какви са причините," заяви наставникът.

За евентуален трансфер на Ивайло Димитров, той обясни:"Хубаво е за клуба, за самия футболист да играе в чужбина. Нормално е момчетата да искат да направят кариера в чужбина. Имаме достатъчно футболисти. Имаме в школата млади добри футболисти, ще вземем 4-5 от тях на лагер през зимата."

За новото попълнение Сюлейман Траоре: "Езикова бариера има, говори френски, не разбира английски много, но се надявам, че с времето леко-полеко ще разбере какво се очаква от него."

"Подготовката зависи от времето. Ако няма сняг в България, може да останем 10 дни тук, и после в Турция. Зависим от метеорологичната ситуация," завърши Загорчич.