Целта пред Славия е да се задържи колкото се може повече в турнира Лига Европа, заяви старши треньорът на носителя на купата на България за 2018 година Златомир Загорчич.

"Искаме да изиграем колкото се може повече мачове в евротурнирите. Няма да бъде лесно. Ще бъде доста по-трудно, защото вече ще има очаквания към нас в първенството и за купата на страната. Трябва да работим много повече, за да успеем. Няма от какво да се притесняваме в Лига Европа. За футболистите е малко странно, защото не си познават противника в тези двубои. Ще се опитаме да направим пробив, коркото е възможно", коментира Загорчич пред медиите.

През лятото "белите" ще търсят нов централен защитник.

"Ще трябва да работим още по-здраво, за да се подготвим за голямото натоварване, което ни предстои. Мачовете в евротурнирите са доста по-различни в сравнение с първенството. Винаги има напрежение. Надявам се, че след купата, която спечелихме, футболистите вече ще мислят по съвсем друг начин. Не трябва да се притесняваме в евротурнирите. Трябва да излезем с вяра в себе си и да се опитаме да спечелим мачовете", каза още сръбският специалист. Първите мачове на "белите" от Лига Европа са на 12 и 19 юли.

Жребият ще бъде изтеглен на 20 юни. На отбора предстои участие и в двубоя за Суперкупата на страната срещу шампиона Лудогорец Разград./БТА