Наставникът на Славия Златомир Загорчич разкри рецептата за победата над последния в класирането Верея. "Белите" съсипаха старозагорци с 4:0, за да постигнат най-убедителния си успех от началото на кампанията. Според бившия национал, това се е дължало на концентрацията.

"Днес изиграхме сериозен мач, от там дойде и резултатът. Даже можеше и да е по-голям, изпуснахме много положения, ударихме няколко греди. Надяваме се да продължим така и през втория полусезон, за това ще работим", заяви Загорчич пред DIEMA SPORT и продължи с анализа.

"През цялата седмица си говорехме, че не можем да си позволим да подценим съперника. Така трябва да играем с такива отбори, защото неведнъж подценявахме подобни съперници през сезона. Срещу такива тимове имахме неуспех не само заради начина, по който подхождахме, но имахме много контузени в течение на сезона, нямахме толкова конкуренция. Някои футболисти играха дори контузени", добави Заги и говори за предстоящата подготовка и анализира сезона до момента.

"Сега искаме да направим една хубава одготовка за втория полусезон и искаме да погледнем дори малко по-нагоре. Не съм доволен от показаното през сезона, очаквах много повече. Да, има си причина в множеството контузии, но очаквах много повече. За съжаление, не ни се получи, но гледаме напред и се надяваме втория полусезон да изглеждаме добре", сподели треньорът и говори за целите на тима.

"Трудно е сега да говорим за амбиции. В този момент важното е, че намалихме изоставането от Топ 6. Ще гоним това място, със сигурност ще е много трудно, но няма да се предаваме", сподели Загорчич и коментира накратко селекцията през януари.

"Няма да си говорим пред медиите за селекция, тя ще остане вътре в клуба. Със сигурност ще се подсилим с нови играчи, искам да взема играчи на всички позиции. Със сигурност ще има и напуснали", добави сърбинът и накрая благодари на феновете за подкрепата им.

"Благодаря за подкрепата на феновете, страхотни са, постоянно са с нас. Дълго чакаха Купата и тази година ги зарадвахме с нея", завърши Златомир Загорчич.