Наставникът на Славия Златомир Загорчич остана доволен от показаното от играчите си в мача с Ботев, въпреки поражението с 0:1. Според него, "белите" са играли добре с изключение на първите 10 минути, когато обаче "канарчетата" отбелязаха попадението си.

"Влязохме колебливо в първите 10 минути на мача и Ботев вкара гола си. След това контролитахме мача направихме доста положения, но за съжаление не вкарахме. Мислим вече за следващия мач и се надяваме да го спечелим."

"След първите 10 минути, съм доволен от показаното до края на мача. От всичките ни мачове през зимата, този беше най-силен.Не толкова ни излъгаха, всички отбори с познаваме и трудно се лъжем. Ние контролитрахме нещата в по-голямата част от мача, но за съжаление не вкарахме. И това е причината да загубим", заяви Загорчич пред DIEMA SPORT и коментира ситуацията с червения картон на вратаря Емануеле Джерия.

"Няма какво да чета ситуацията с Джерия, имам си мнение. Това, което видях е, че съдията не свири фаул, пусна да се играе, прекъсна мача после и даде червен картон на нашия вратар. Тия хора, съдиите, винаги са прави. Хора са, грешат, надявам се само да не е умишлено. Вярвам, че всички свирят честно, просто искаме да играем футбол", заяви Заги и коментира представянето на новите попълнения, както и липсата на Галин Иванов.

"Галин Иванов ни липсваше, имаше много нови момчета днес, но съм доволен от всички. Надявам се с времето да показват повече хубави игри и да налвязат в ритъм. Имаме Йомов, който е контузен, това са ни футболистите в момента, такова ни е положението и се надявам всички нови да се впишат. Но винаги може по-добре. Вярваме, че ще направим нещо."

"Не съм изкаран извън нерви от този мач, просто така реагирах. Добре е подготвен отборът и мисля, че ще можем да играем в цикъл сряда-събота. Не знам какви точно изследвания предстоят на Йомов, но като се направят, ще знаем кога ще можем да го ползваме", завърши Загорчич.