Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич призна, че отборът му е бил емоционално изтощен след европейската кампания на „белите” и загубата от Витоша Бистрица идва заради липсата на опит в отбора му.

„Трудно е да отговоря защо загубихме. Емоциите ни останаха в евротурнитите. Говорихме през цялата седмица, че това ще е най-трудният мач в сезона и е нужно да се мобилизираме. Трябваше да играем умно, но направихме две груби грешки и бяхме наказаха. Витоша можеше и трети гол да вкарат. По-доволен съм от първото полувреме, тъй като имаше смисъл в играта ни. Втората част не беше така и при 0:2 опитахме всичко в игрово отношение, но не се получи”, бяха първите думи на Загорчич пред DIEMA SPORT.

“Дано футболистите са наясно за причините за тази загуба. Трябваше да сме по-агресивни през цялото време. Желанието на Витоша бе по-голямо от нашето. Пооправихме се през втората част, но трябваше да е от първата до последната минута, а не само 45 минути. Не може да се каже, че подценихме опонента. Бяхме изтощени физически и психически ,а прехвърлянето от Европа в Първа лига е тежко. Останали сме в мачовете от Лига Европа, но обикновено след отпадане се играе много тежко. Трябва висока концентрация, за да се върнем обратно в България”, продължи Загорчич.

„Имаме колектив, но нямаме опит в турнирите. В първенството започнахме добре, а и днес играта бе добра от наша страна. Опитът е много важен, а ние го нямаме. Трудно е да играеш с Хайдук, а после с Витоша. Трябва да изхвърлим този психически товар от главите си. ЦСКА е най-големият отбор в България. Няма какво да амбицирам футболистите за идния мач, тъй като те знаят важността на този мач. Сега имат седем победи поред и нямат допуснат гол в първенството. Мачът ще е много тежък, тъй като те са абсолютен фаворит. Дано излезем на „Армията” и да покажем нещата, които правихме преди този мач”, говори треньорът на Славия за предстоящия мач с лидера в Първа лига.

„Емануеле Джерия вдигна температура през нощта, но се надявам да се оправи бързо. Обадихме се на Георги Петков да идва спешно, тъй като направи малка глупост. Съблекалнята ни е хубава и искам да го покажем на терена. Дано следващите мачове да играем по-концентрирани”, с усмивка продължи Загорчич.

„С Росен Кирилов бяхме заедно постоянно през цялото време. И той ми е като брат. Имаме много силни мачове заедно. В националния отбор на „Уембли” срещу Англия, когато завършихме 0:0 е най-силният ни за България. Опазихме всички англичани, а той се справи с Алън Шиърър. С Литекс правихме хубави мачове срещу Левски. Нямахме загуба срещу тях и играехме с голямо настроение”.