Най-старото столично дерби между Левски и Славия ще се изиграе в 11-ия кръг на Първа лига.

Срещата днес от 19.15 на "Герена" идва в последния уикенд преди паузата за национални отбори, а Иван Горанов е с повиквателна за България.

Двубоя ще проследим минута по минута в Gong.bg, както и с картина по DIEMA SPORT и  PLAY DIEMA XTRA, както и на честотите на Дарик радио.

Левски води в класирането, спечели Вечното дерби в миналия кръг, така че настроението в лагера на отбора е приповдигнато. Но когато срещу теб е коварният Славия, Левски няма как да бъде спокоен, защото си е патил неведнъж срещу "белите" и след някои неуспехи срещу тях е оставял кървяща следа.

Същевременно тимът на "сините" води преговори с Габриел Обертан, Милош Цветкович и Давид Яблонски за удължаване на договорите, а феновете платиха глобата на последния за нецензурно видео, което направи след победата над ЦСКА (1:0).

"Сините" пък отново насочват своя поглед към вратаря на Локомотив Плводив Мартин Луков, а Антони Белмонт и Жерсон Кабрал са под въпрос за мача със Славия.

Треньорът на Славия Златомир Загорчич няма проблеми преди срещата с Левски, а "белите" прекъснаха серията си от три поредни нулеви равенства.