Наставникът на Славия Златомир Загорчич категорично отказа да говори за грозните сцени след равенството 1:1 срещу Локомотив Пловдив, когато имаше нужда от полицията да се намеси, за да попречи на масов бой между играчите.

„Нормални неща във футбола. Имаше напрежение в мача, нямаше масов бой. НЕ се случват само тука. Случват се и в Западна Европа. Нека да гледаме само футболните неща. Не искам да си говорим по тези въпроси, нека си говорим за редовните 90 минути”, коментира Загорчич.

„Разбира се, че ранният гол ни обърка плановете. Можехме да върнем гола много бързо с положението на Милчо Ангелов, за съжаление не успяхме. Диктувахме темпото през цялото време, опитвахме да вкараме. За късмет вкарахме веднъж, но вторият гол така и не падна.”

„Смяната на Йомов през първото полувреме.? Трябва да се знае – във футбола има спад на формата. Днес Гогата очевидно беше по-изморен. По-добре да го сменим, отколкото да го тласнем към контузията. Когато един футболист излиза през първото полувреме, е нормално да бъде сърдит. Разбрахме се в съблекалнята, той се извини на всички. Когато треньорът те сменява, винаги емоцията е по-висока. Гогата е едно страхотно момче и отличен футболист.”

„вече 2 месеца играем с някаква защита, която в момента не функционира. Оттам идват много грешки. Редувам халфовете, а това не можеш да си го позволиш, ако искаш да играеш сериозен футбол. Надяваме се контузените футболисти да се оправят колкото се може по-бързо.”