Славия победи юношеския национален отбор до 19 години на България с 3:1 (2:0) в контролна среща, която е част от подготовката на младоците за предстоящото Европейско първенство в Грузия през юли.

Ивайло Димитров откри резултата за Славия в 31-ата минута, а в 40-ата полузащитникът Янис Карабельов удвои. В последната минута на полувремето селекцията на Ангел Стойков получи дузпа, но ветеранът Георги Петков спаси удара на Тонислав Йорданов. В 60-ата минута влезлият след почивката Георги Йомов направи 3:0 за Славия, а в 78-ата минута юношеските национали получиха втора дузпа, отсъдена заради нарушение на новото попълнение Костадин Велков. Станислав Иванов я вкара за 3:1.

До момента три са сигурните нови попълнения на Славия, като договори са подписали Славчо Шоколаров, Костадин Велков и Владислав Узунов. Левият бранител Михаил Венков продължава да тренира с тима и по-нататък ще се преценява дали да бъде задържан. От утре Славия заминава на лагер в Банско до 6-и юли, където са осигурени четири контролни срещи, а се търси пета. Ясните противници са Берое, Пирин, Созопол и новаците във Втора лига Струмска слава./БТА