Славия постигна първа победа по време на подготвителния си лагер в Банско. След като в началото на седмицата загубиха с 0:1 от Берое, а в четвъртък завършиха 0:0 с Пирин (Благоевград), днес "белите" победиха втородивизионния Созопол с 1:0 в здрав мач.

Единственият гол-шедьовър вкара Георги Йомов в 35-ата минута. Той получи топката на границата на наказателното поле и с фалцов удар изпрати кълбото в горния ляв ъгъл на вратата на Теменлиев.

През второто полувреме дебют за Славия направи дошлият на проби нападател Шикози Мба. 19-годишният нигериец показа интересни качества с топка в крака, като за последно е играл за словашкия Жилина. В 66-ата минута след спречкване червени картони получиха Ивайло Димитров от Славия и Диян Лефтеров от Созопол.

На 6 юли столичани трябва да изиграят последната си контролна среща от лагера в Банско. Тогава съперник на "белите" ще бъде Струмска слава.

Славия: Георги Петков, Радко Мутафчийски, Михаил Венков, Матеус Бусие, Костадин Велков, Емил Мартинов, Стефан Велев, Китан Василев, Георги Йомов, Иван Минчев, Ивайло Димитров.