Играчите на Славия тръгнаха със загуба в контролите си на турска земя тази зима. Играчите на носителя на Купата на България не успяха да стигнат до нищо срещу 12-ия в първенството на Полша Миедж Легница. 

"Белите" паднаха с 1:2, като единственото попадение за тях отбеляза Цветелин Чунчуков след малко повече от час игра. Преди това Фабиан Пиасецки и Хенри Оямаа нанизаха попаденията, с които донесоха успеха на полския тим. 

Мачът започна без особени опасности пред двете врати, а и първият гол в мрежата на Георги Петков беше комичен. Давид Муньос от състава на Славия, който кара проби в момента, увисна при едно центриране и топката стигна до Фабиан Пиасецки. Полякът не успя да спре топката, но отиграването му излъга Петков и топката се оплете в мрежата за 1:0. 

Единственото положение на Славия преди почивката се откри пред Димитър Велковски след една статична ситуация, но ударът му беше спасен от вратаря на поляците. Петери Форсел на два пъти изпусна за Миедж след това. 

Последният тежък удар за българския тим преди почивката беше контузията на Георги Йомов в 38-та минута, който беше сменен заради травма на бедрото, като най-вероятно се касае за скъсване на мускул, но все още няма официална информация. 

В 50-та минута Миедж Легница стигна до второто си попадение. Павел Виданов направи дузпа, а от 11-те метра финландецът Хенри Оямаа беше безпощаден и удвои преднината на тима си. Все пак обаче Славия успя да стигне поне до почетно попадение. 

В 62-та минута Виданов се реабилитира за направената дузпа и сложи топката на главата на Цветелин Чунчуков на изгодна позиция и нападателят просто нямаше как да сбърка и намали на 1:2. Но просто повече попадения до края на мача не паднаха. 

Всъщносът, Чунчуков успя да бутне топката в мрежата около четвърт час преди края, но попадението му не беше зачетено заради засада. В края на мача пък Галин Иванов не успя да порази целта и да донесе равенството на тима си.