Старши треньорът Златомир Загорчич пожела воденият от него отбор на Славия да бъде по-силен в сравнение с миналия сезон. През последната кампания "белите" завършиха на осмо място в крайното класиране и не успяха да участват в баража за Лига Европа.

"Дано сме по-силни от миналия сезон и да се представим доста по-добре. Заслужаваме го като клуб. Рано е да се говори цели. При нас трябва да бъдат високи. Задължени сме да бъдем концентрирани, но и дано няма контузени. Доволен съм, когато работя с младите, но имаме и опитни в състава. Ще продължаваме по същия начин, като ще включим още двама-трима от школата в мъжкия отбор", заяви Златомир Загорчич пред медиите.

Той отрече за интерес към Валери Божинов, който беше освободен от Левски.

Ветеранът Георги Петков ще продължи да носи екипа на Славия и през следващия сезон.

"Без Жоро не можем. Той е голям човек, капитан на отбора и лидер. Ще продължи и се надяваме да няма контузии. Може много да ни помогне", категоричен е сръбският специалист.

В следващите дни играчите на Славия ще преминат функционални изследвания и на 13 юни отборът заминава на лагер в Банско, където ще бъдат изиграни пет контроли. Предвидена е и шеста контролна среща, но тя ще се играе в София.

Очаква се "белите" да се разделят с Александър Станисавлевич, Душан Лалатович, Преслав Петров и Кристиян Пешов, докато Тони Иванов беше преотстъпен в ЦСКА 1948./БТА