Мениджърът на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш смята, че Тотнъм може да се превърне в основен фаворит за трофея в Лига Европа, ако успее да се справи с Интер през следващия месец.

Снощи „шпорите“ бяха на косъм от отпадане, след като в заключителните минути на гостуването си на Олимипк Лион губеше с 0:1. Изключителна индивидуална изява на Муса Дембеле обаче донесе равенството за англичаните и те продължиха на 1/8-финалите с общ резултат 3:2.

Предстоящият сблъсък ще бъде повторение на удивителния мач в Шампионската лига преди два сезона. Тогава Интер победи с 4:3, но Гарет Бейл се отличи с хеттрик за лондончани, като тотално вгорчи живота на Майкон и вратаря Жулио Сезар.

„Тогава изиграхме два паметни мача с Интер и искаме да повторим тези специални вечери, които всеки в клуба помни“, заяви Вилаш-Боаш. „Ако успееш да преодолееш Интер, това те поставя в добра позиция да спечелиш който и да е турнир.“

„Срещу Лион не играхме добре преди почивката. През второто полувреме бяхме по-добрият отбор. Създадохме достатъчно шансове и бяхме възнаградени с този гол в края. Понякога даден играч прави разликата, а Муса стори точно това“, добави португалецът.