Наследството на Станимир Стоилов в Астана явно продължава да е изключително силно. Казахстанският шампион направи огромна крачка към излизането от груповата фаза на Лига Европа. 

Тимът от столицата на бившата съветска република надделя над чешкия Яблонец с 2:1 на свой терен и направи сериозна заявка да продължи напред в надпреварата. А успехът дойде по особено драматичен начин. 

Домакините поведоха в 18-та минута, когато след едно центриране от корнер Бактийор Зайнутдинов отклони топката в наказателното поле за Педро Енрике и той беше оставен непокрит, за да прониже мрежата на съперника за 1:0. 

Последваха интересни ситуации пред двете врати, но в крайна сметка чехите се радваха точно преди почивката. В 41-та минута при едно центриране от корнер Мартин Долежал засече топката с глава, но тя се отклони от тялото на Бактийор Зайнутдинов и излъга вратаря, за да стане резултатът 1:1. 

При този резултат дойде и почивката. Последва равностойна втора част, в която Едуард Собол беше близо до гол за Яблонец в 58-та минута, но топката облиза лявата греда и излезе на сантиметри в аут. Така се стигна до драматичната развръзка. 

До края на мача Астана натискаше и търсеше успеха. А този натиск се увенча с успех в 88-та минута. Тогава след едно центриране от левия фланг топката стигна отдясно в наказателното поле за Мартин Томашов, който намери около точката на дузпата Евгени Постников. Той щеше да скъса мрежата с мощния си шут, който не остави шансове на вратаря на чехите. 

След тази развръзка Астана събра 8 точки и е все по-близо до класирането за първата фаза от елиминациите. Яблонец е последен в групата с 2 точки и на практика се прости с шансовете си да продължи напред.