РБ Лайпциг победи с 3:0 Волфсбург у дома. Двубоят беше от 29-ия кръг на Бундеслигата. Дани Олмо откри резултата в 13-ата минута, а Бенямин Шешко удвои в 68-ата минута. Крайният резултат оформи Лоис Опенда в 82-ата минута.

С успеха "биковете" събраха 56 точки и запазиха четвъртата си позиция във временното класиране. Волфсбург е 14-и с 28 точки. 

Двубоя започна много силно за домакините и в 13-ата минута възпитаниците на Марко Розе поведоха. Ксавер Шлагер намери Дани Олмо, а испанецът със страхотен удар вкара за 1:0. 

В края на първата част домакините имаха още две възможности да стигнат до попадение. Първо удар с глава на Дани Олмо беше спасен от вратаря, с след това с пропуск се отличи и Шави Симонс. 

В 68-ата минута Лайпциг стигна до втори гол. Симонс изведе Бенямин Шешко на отлична позиция и словенецът не сбърка - 2:0. 

В 78-ата минута Павао Перван се отличи със страхотно спасяване след удар с глава на Мохамед Симакан. Само четири минути след това Лоис Опенда от няколко метра нямаше как да сбърка след подаване на Олмо и оформи крайния резултат.