Германският Айнтрахт Франкфурт записа пищна победа от 1/16-финалите на Лига Европа, доминирайки над Шахтьор Донецк, като в крайна сметка го победи с 4:1. По този начин „орлите” от Франфкурт се класираха напред с общ резултат 6:3. Двата тима за пореден път не разочароваха, след като в предходната седмица в Харков завършиха 2:2.

Лука Йович даде тон за головото шоу на „Комерцбанк Арена” с гол в 23-ата минута, а Себастиен Хелер удвои от дузпа в 27-ата. В 63-ата пък дойде моментът на бившия нападател на ЦСКА Жуниор Мораес, който намали резултата и върна шансовете на „миньорите”. Въпреки голът на бразилеца нов гол на Халер (80’) и Анте Ребич в 88-ата оформиха крайния резултат.

Още в 23-ата минута Да Коста центрира добре топката в наказателното поле, а Йович „изостана” хитро зад защитата на Шахтьор и с плътен удар с десния крак откри – 1:0.

Четири по-късно пък Себастиан Роде стреля силно към вратата на Пятов, а топката се спря в ръката на Матвиенко. Това даде нужния довод на Матео Лаос да посочи бялата точка, а Хелер стреля добре и удвои – 2:0.

В 64-ата минута Исмаили бе изведен вляво след брилянтен пас и върна прострелно към Мораес. Бразилският нападател на Шахтьор засече, а топката премина под вратаря Кевин Трап и премина голлинията – 2:1.

Шахтьор започна да атакува шеметно, което се оказа пагубно за тима, след като в 80-тата минута Костич видя Халер вляво, а той с удар по земя направи 3:1. Това не бе всичко от Айнтрахт, който покачи още своя аванс в 88-ата минута, след като Анте Ребич отправи добър удар, който бе неспасяем за Андрей Пятов – 4:1.

В друг мач от елиминациите австрийците от Залцбург постигнаха голяма победа над Брюж, надвивайки го с 4:0. Мунас Дабур изпусна дузпа в 11-ата минута, но в 17-ата Ксавер Шлагер откри на „Ред Бул Арена”. В 29-ата пък Патсон Дака удвои, а в 43-ата нов гол на Дака направи резултата в града на Моцарт класически. В самия край на мача пък Мунас Дабур се реваншира и оформи крайното 4:0.

Жребият за следващата фаза е в петък от 14 часа българско време в Нион.