Португалският гранд Бенфика постигна своето срещу Галатасарай и въпреки че не успя да запише победа, се класира за осминафиналите на Лига Европа. След победата в Турция с 2:1, лисабонските “орли” изиграха тактически двубой, стигайки до стратегическо 0:0, което бе напълно достатъчно за крайния успех.

Двубоят между Бенфика и Галатасарай бе единственият мач от днешната програма на 1/16-финалите на турнира, в който не падна гол. Във всички останали 15 двубоя бе регистрирано поне едно попадение.

Въпреки този факт обаче, домакините имаха своите възможности да решат крайния победител в сблъсъка далеч по-рано. Първата възможност се откри пред Емануел Черви още в 7-ата минута, но ударът му не попадна в целта.

Няколко минути преди почивката Фернандо Муслера трябваше да се намесва много решително след изстрел на Пици от много добра позиция. Вратарят на гостите показа класа и успя да спаси.

От своя страна футболистите на Фатих Терим опитаха всичко по силите си, но за всичките 90 минути успяха да отправят едва един точен удар във вратата на домакините.

Така Бенфика се поздрави с крайния успех и ще очаква жребия за следващата фаза е петък, докато Галатасарай приключва с европейската си кампания през този сезон.