Интер се добра до нулево реми при гостуването си срещу Айнтрахт в първи 1/8-финален мач между двата тима от Лига Европа. „Нерадзурите” определено трябва да са щастливи от този резултат предвид огромния брой пропуски, които „Киселата дива” направи пред вратата на капитана Самир Ханданович. В същото време италианците пропуснаха да се възползват рано в хода на срещата от наглед пресилена дузпа в своя полза.

Хилядите привърженици по трибуните на „Комерцбанк Арена” създадоха наистина специална атмосфера, която заслужаваше страхотно зрелище. То в известна степен се получи, макар и головете да липсваха.

Събитието, което тласна динамиката в срещата до ново равнище, дойде в 21-ата минута, когато гостите от Интер получиха, меко казано, спорна дузпа. Лаутаро Мартинес доста артистично се преметна на тревата след единоборство с капитана на германците Желсон Фернандеш, който едва-едва докосна съперника си. Реферът Уилям Колъм директно посочи бялата точка и не се трогна от горещите протести на домакините. Марсело Брозович пристъпи да изпълни и в интерес на истината не стреля съвсем лошо към долния ляв ъгъл. Стражът Кевин Трап обаче извади светкавична реакция и с една ръка изби в корнер. При последвалото центриране опит на Милан Шкриниар да отиграе с пета предизвика нова впечатляваща намеса от вратаря.

Айнтрахт бързо си стъпи на краката след преживения уплах и в 30-ата минута като по чудо голмайсторът Лука Йович не реализира. Защитник на „нерадзурите” решително застана на пътя на топката, за да блокира.

След почивката натискът на „орлите” беше далеч по-осезаем. Още в 49-ата минута изстрел с глава на Мартин Хинтерегер извади на показ най-доброто от вратаря Самир Ханданович. Секунди по-късно реферите от Шотландия отмениха попадение на Себастиан Алер зарази засада. Това наля още масло в огъня, защото секунди след това реферът Уилям Колъм подмина безмълвно единоборство между Данило Д’Амброзио и Алер в пеналта на Интер, за което спокойно можеше отново да посочи бялата точка. Бързото натрупване на отсъждания в ущърб на домакините предизвика много гневна реакция от наставника Ади Хютер, който изрита едно от шишета с вода към терена. Заради този си акт 48-годишният австриец догледа мача от трибуните.

А в минутите до края Айнтрахт имаше повече от едно положение да спечели мача. В 61-ата минута Дани да Коста скочи най-високо пред вратарското поле, за да стреля с глава след подаване от пряк свободен удар, а Ханданович отново се намеси. Десетина минути след него Хинтерегер за втори път в мача обстрелва с глава, оползотворявайки центриране на Филип Костич. И пак австрийският национал остана разочарован, тъй като не улучи целта.

Заключителните минути на мача отборът на Интер прекара натикан буквално в наказателното си поле, като Лука Йович имаше най-чистия шанс с изстрел от 12-13 метра, който не беше достатъчно прецизно насочен и Ханданович улови.

По този начин всичко ще се реши в реванша на „Джузепе Меаца” другия четвъртък.