Лидерът в група А на Лига Европа, където участваше и родният Лудогорец – Байер Леверкузен защити по категоричен начин първото си място. Навън командата на Хайко Херлих изнесе безжалостен мач срещу АЕК Ларнака, побеждавайки го с 5:1 и гарантирайки си, че влиза в елиминациите през потока на победителите в групите.

Началото на головата фиеста даде 37-годишният бранител на домакините Давид Катала, който се разписа след асистенция на Гарсия в 26-ата минута. Това се оказа лош ход от страна на кипърците, защото до края на мача „аспирините” не показаха никакъв жал.

Почти в следващата атака Доминик Коор изравни за германците, а в 41-ата минута от дузпа Лукас Аларио направи пълен обрат за 2:1.

След паузата Леверкузен вкара в игра дори звездата си Леон Бейли, а ямаецът асистира за втория гол на Коор в срещата, дошъл в 68-ата минута.

Лятното попълнение Паулиньо реализира за 4:1 в 78-ата,  а до края имаше време и за още една асистенция от Бейли. В 86-ата минута той извади топката към дъгата, където Аларио с няколко финта на място си отвори коридор за стрелба и порази безпогрешно долния десен ъгъл за крайното 5:1.

Байер Леверкузен финишира на първо място с 13 точки, следван от Цюрих, който след 1:1 срещу Лудогорец, натрупа 10 на сметката си. Българите завършиха последни с едва 4 пункта от 6 мача, а АЕК отпадна от турнира като трети в групата с 5 пункта.