Минорната вечер в Лига Европа за италианския футбол продължи и на "Олимпико". След като Милан се провали срещу Арсенал на "Сан Сиро" и закопа шансовете си да продължи напред, стъпка накриво направи и другият представител на Серия А в 1/8-финалите Лацио. 

"Орлите" стигнаха само до 2:2 на своя стадион срещу украинския гранд Динамо Киев, като по-малко от четвърт час преди края се виждаха победители. Но тогава с миг гениалност бившият играч на ЦСКА Жуниор Мораес смрази римската публика и донесе страхотния резултат за тима си от тежкото гостуване на Апенините. 

Иначе след нулевата първа част гостите откриха чрез Виктор Циганков, но бързо Чиро Имобиле изравни. Не след дълго пълният обрат беше факт, като се разписа и другата голяма звезда на "лациалите" Фелипе Андерсон. Но малко преди края Жуниор Мораес с брилянтно изпълнение оформи крайното 2:2 и остави напълно отворен реванша. 

Съвсем нормално, мачът започна с натиск на домакините. Те владееха по-често топката и организираха опасни атаки, при една от които в 14-та минута бяха близо до откриването на резултата. Тогава Фелипе Андерсон беше намерен страхотно в наказателното поле, но прати топката леко встрани от вратата. 

Сергей Милинкович-Савич и Душан Баста пропуснаха шансовете на Лацио преди почивката, Виктор Циганков, Артьом Беседин и Денис Гармаш не можаха да донесат аванс на киевчани в тези минути и в крайна сметка почивката дойде при нулево равенство. 

След подновяването на играта обаче беше далеч по-интересно. Още в 52-та минута Динамо първи пусна кръв на противника в двубоя. Тогава Йосип Пиварич намери страхотно Артьом Беседин в наказателното поле, който пък хвърли към вратарското поле за Циганков, който беше с гръб към вратата. Нападателят обаче отигра магично с пета и прати топката в мрежата за 1:0. 

Но тази радост за украинците не се задържа дълго. На практика в следващата сносна атака Лацио изравни. В 54-та минута Фелипе Андерсон с перфектен пас намери Чиро Имобиле зад защитата и той нахлу в наказателното поле отдясно. Впоследствие отправи плътен шут в далечния ъгъл на вратаря - 1:1. 

В тези минути головите положения валяха. И пълният обрат стана факт само десет минути след първия гол за Динамо. В 62-та минута Сергей Милинкович-Савич се прояви в ролята на асистент и намери Фелипе Андерсон зад защитата в наказателното поле,  бразилецът с фалцов удар препарира Денис Бойко за 2:1. 

Последваха страхотни минути до края. Украинците далеч не се предадоха и търсеха изравняването. В 66-та минута удар на Йосип Пиварич от опасна дистанция беше избит от Томас Стракоша. 

Микола Морозюк не успя да се разпише малко след това и се наложи да влиза Жуниор Мораес да обръща резултата. И бившият играч на ЦСКА се справи перфектно с това. В 79-та минута той получи една топка пред наказателното поле, остана му време да се обърне и да стреля фалцово в далечния ъгъл на вратата от около 18 метра - 2:2. 

До края на мача "орлите" опитаха да си върнат аванса в резултата, но Сергей Милинкович-Савич от пряк свободен удар пропиля страхотен шанс, а Чиро Имобиле и Фелипе Андерсон също не бяха точни. 

Мораес и Томаш Кедзиора пък изпуснаха съвсем да вгорчат вечерта на италианците, а в последната секунда на двубоя Чиро Имобиле тресна и гредата, след като беше изпуснат от защитата. След последния съдийски сигнал беше изгонен Денис Гармаш, който си изпусна нервите. Така в крайна сметка мачът завърши наравно и интригата за реванша остава с пълна сила.