Отборът на Наполи постгна безкомпромисна победа на Ред Бул Залцбург в първи осминафинален сблъсък от Лига Европа. Италианците се наложиха с 3:0 и взеха солидна преднина преди реванша след седмица в Австрия.

Тимът на Карло Анчелоти загуби от Ювентус в шампионата през уикенда и вече изостава на цели 16 точки от лидера в Серия А. На практика Лига Европа остана единствения шанс за трофей на Наполи, което  означаваше, че домакините са приели много насериозно срещата с австрийците, които през миналия сезон изхвърлиха тимове като Борусия Дортмунд и Лацио от същата надпревара.

Мачът започна много агресивно за гостите, които още в първите минути имаха две добри възможности. Ханс Волф и Мунас Дабур пробваха рефлексите на Алекс Мерет, но безуспешно. На другата вратата пък удар на Фабиан Руис бе блокиран.

В 10-ата минута домакините все пак удариха първи след прекрасна атака. Драйс Мертенс изведе по отличен начин Аркадиуш Милик, който се измъкна от засадата, напредна сам срещу вратаря и след като го преодоля с лекота, стреля на опразнената врата за 1:0.

Голът определено вдъхнови още повече домакините, които започнаха да редят атака след атака към противниковата врата Фабиан Руис и Калиду Кулибали имаха добри възможности да увеличат преднината на своите, но късметът бе на страната на гостите.

Все пак това се случи в 18-ата минута, когато играещия отлично Руис вкара много красиво попадение. След атака отляво и центриране в наказателното поле, защитник на Ред Бул не успя да изчисти топката и тя попадна в Кайехон, който видя свободния Руис на границата на наказателното поле. Високата топка не затрудни по никакъв начин Фабиан, който от воле с левия крак я прати във вратата за 2:0.

До почивката жълт картон за домакините получи Кулибали, което означава, че сенегалският национал ще пропусне реванша между двата тима в Австрия.

През второто полувреме тимът на Наполи показа, че е далеч по опитния тим в подобни битки  и освен, че успя да опази вратата си суха, възпитаниците на Карло Анчелоти реализираха още един гол, с който до голяма степен решиха спора в сблъсъка.

Третото попадение за домакините дойде в 58-ата минута и бе автогол на защитника на Залцбург Жером Онгуене. Марко Руи получи топката отляво и центрира много добре в малкия пенал, където в опита си да изчисти с глава, защитникът на Ред Бул плонжира и насочи коженото кълбо в собствената си мрежа за крайното 3:0.