Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг изрази надежда, че отбелязаният от него трети гол срещу Валенсия ще се окаже решаващ за класирането на лондончани към финала в Лига Европа. Същевременно габонецът потвърди, че целта пред Арсенал е една – стигане до финала в турнира и спечелването на надпреварата, което ще даде възможност на „топчиите” да играят в Шампионската лига през следващия сезон.

„Надявам се третият гол да се окаже много важен в края на втория мач. Не стартирахме добре мача, но показахме реакция и смятам, че генерално бяхме по-добрият отбор. Бяхме нервни в началото, защото загубихме последните си три мача и смятам, че това е нормално. Все пак сме хора, но след това показахме добра реакция”, коментира Обамеянг.

„Има голямо качество в този отбор и можем да стигнем до финала. Знаем, че реваншът ще е много тежък, но ако играем така, то ще продължим напред”.

„Целта е ясна – да стигнем финала и да спечелим трофея. Това е възможност да се класираме в Шампионска лига през следващата година. Спряха ни на полуфиналите през миналия сезон и се поучихме от грешките си. Надяваме се тази година да не е същото. Ще дадем всичко, за да играем в ШЛ догодина”, завърши Пиер-Емерик Обамеянг.

Оба-Оба и Лаказет засилиха Арсенал към финала в ЛЕ