РБ Лайпциг се класира за четвъртфиналите на Лига Европа в първото си историческо участие в европейските клубни турнири. Германският отбор удържа равенство 1:1 при гостуването на Зенит Санкт Петербург и по този начин с общ резултат 3:2 продължава напред в турнира. В края на мача германците изпуснаха и дузпа, която можеше да подпечата техния успех.

РБ Лайпциг поведе в резултата в 22-та минута. Тимо Вернер преодоля четирима футболисти на Зенит, след което подаде към Жан-Кевин Огюстен, който успя да направи добър финт, с който да елиминира съпротивата на защитник и на вратаря, след което вкара.

Зенит бързо можеше да изравни резултата в 26-та минута, когато Леандро Паредес стреля от фаул, но топката срещна левия стълб на вратата на Петер Гулаши.

Гулаши направи решаващо спасяване в 44-та минута, когато отрази опасния удар на Емилиано Ригони.

Зенит успя да изравни резултата в добавеното време на първата част, когато Доменико Кришито направи много добър пробив, след което центрира в наказателното поле на гостите, където Себастиан Дриуси бе оставен непокрит и отблизо порази вратата на Гулаши.

Тимо Вернер пропусна много добра възможност да изведе РБ Лайпциг напред в резултата в 51-та минута, когато ударът му бе отразен от Лунев.

Антон Заболотний вкара гол в 68-та минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

Съдията Даниеле Орсато свири дузпа за РБ Лайпциг в 81-та минута, след като Тимо Вернер бе повален от Миха Мевля в наказателното поле на Зенит.

Вернер изпълни слабо наказателния удар в 82-та минута и Лунев успя да спаси.

Дълбоко в добавеното време на срещата се откри отлична възможност за Брума, който бе сам срещу Лунев, но вратарят на Зенит отново се намеси блестящо и успя да спаси.

Равенството бе напълно достатъчно за РБ Лайпциг, който се класира за четвъртфиналите на Лига Европа.