Много интересни мачове с обрати станаха в четвъртия кръг на група  J на Лига Европа. Севиля успя да се добере с човек по-малко до победата с 3:2 като гост на турския Акхисар, а в другата среща Краснодар обърна гостуващия Стандард Лиеж с 2:1.

Така след тези срещи Севиля и Краснодар заеха двете челни позиции с по 9 точки, а Стандард остана трети с 6, а Акхисар е последен без спечелена точка. Но е ясно, че битката между първите три отбора ще се води до последно.

Мачът в Турция започна по мед и масло за андалусийците. В 12-ата минута Луис Муриел центрира от дясното крило и намери абсолютно непокрития Нолито, за когото не бе трудно да отбележи – 1:0 за Севиля.

В 38-ата минута Куинси Промес нахлу безпрепятствено в наказателното поле на Акхисар, стигна пред самата врата, след което чукна топката към Луис Муриел и за него не бе трудно да направи 2:0 за гостите.

Второто полувреме обаче подсказа, че за Севиля няма да бъде толкова лесно до края на мача. Елвис Ману се промуши като не шега между двама бранители на испанския тим и след това с лекота намали резултата на 1:2 в 52-ата минута.

Мачът се усложни още повече за Севиля, когато в 57-ата минута Серхио Гомес извърши нарушение в наказателното си поле, а съдията не само отсъди дузпа, а и го изгони, защото му показа втори жълт картон. Но Гюрай Вурал не успя да реализира от бялата точка, а само разтресе левия стълб и Севиля оцеля.

Но не успя да го стори в 78-ата минута, когато Онур Аик с глава порази за втори път испанската врата и направи 2:2.

Но и Севиля стигна до дузпа след грубо нарушение на Мигел Лопеш . И в 86-ата минута Евер Банега не сбърка от бялата точка – 2:3 и победа за Севиля.

В другия мач в групата Стандард Лиеж поведе в Краснодар на местния тим с красив гол на Мехди Карсела-Гонзалес  в 19-ата минута. Топката бе доставена до него от левия фланг и той от въздуха успя да я изпрати в противоположния ъгъл за 0:1.

В 29-ата минута при подобно положение Максим Лестиен можеше да вкара и втори гол за белгийците, но вратарят Матвей Сафонов направи страхотно спасяване.

Но Краснодар стигна до пълен обрат късно през второто полувреме. В 79-ата минута Шапи-Магомед Сюлейманов се възползва от паса на Вандерсон и изравни – 1:1. А три минути по-късно самият Масиел Вандерсон порази вратата на Стандард за 2:1, а това се оказа и крайният резултат.