На малко очаквани и дори куриозни сцени станаха свидетели хората по трибуните на Олимпийския стадион в Баку, които наблюдаваха официалната тренировка на Челси преди утрешния финал в Лига Европа. Мениджърът на „сините” Маурицио Сари напусна терена бесен, след като по време на заниманието възникна конфликт между двама от неговите футболисти.

Сари: Един мач не бива да води до смяна на треньор

По информация на италианските и английските медии двамата, които са успели да извадят от равновесие италианския тактик, се казват Давид Луис и Гонсало Игуаин. Между тях е възникнал спор по време на тренировката, който е бил на косъм да прерасне и в нещо далеч по-сериозно. Скандалът възникнал заради единоборство помежду им, при което аржентинецът е действал по-остро от необходимото. В крайна сметка намесата на други футболисти е спомогнала всичко да отмине само с размяна на реплики.

Това обаче по никакъв начин не промени отношението на Сари към случката, като наставникът видимо разочарован пое по пътя към тунела. Вече извън очертанията на терена той ядно хвърли шапката си на земята, докато минаваше покрай своя асистент Марко Яни. Специалистът дори си позволи да я изрита, преди да се прибере в съблекалнята.

Цялата случка силно наподоби историята от финала на Купата на Лигата в Англия срещу Манчестър Сити, когато Сари реагира по сходен начин, когато вратарят Кепа Арисабалага отказа да бъде заменен точно преди изпълненията на дузпи. Тогава Сари без малко щеше да се прибере в съблекалнята, за да прикрие яростта си от отношението на своя играч. 

Още по темата "Челси":

Флорентино в прав текст: Искам Азар в Реал, не го отричам

Аниели отива в Баку, за да навива Сари за Ювентус

Азар: Трофеят от ЛЕ ще е перфектното сбогуване с Челси