Испанските отбори продължават да показват, че са най-силните в европейските клубни турнири. Поредното доказателство дойде от 18-ия в Ла Лига - Виляреал, който елиминира португалския колос Спортинг Лисабон от 1/16-финалите на Лига Европа. 

Момчетата на Хави Кайеха успяха да стигнат до 1:1 в реванша на "Естадио Ла Серамика" и така с общ резултат 2:1 (след победа с 1:0 в Португалия преди седмица) да се доберат до следващата фаза на втория по сила турнир в Европа.

Португалците изиграха почти цялото второ полувреме с човек по-малко, след като левият халф-бек - Жеферсон, получи втори жълт картон в 50-ата минута на двубоя.

Виляреал - Спортинг, Лига Европа

източник: БГНЕС

Бруно Фернандеш откри за Спортинг в добавеното време на първата част. Той открадна една топка от сгрешил фатално бранител на Виляреал в средата на терена. Атакуващият халф се впусна в предни позиции и сам срещу Андрес Фернандес не сгреши за 1:0. Това изравни общия резултат от двата сблъсъка и даде надежди на гостите.

Вторият жълт картон на Жеферсон, за настъпване на противников състезател, отне много от силите на Спортинг, който до края разчиташе на влизането на срещата в продължения.

Виляреал - Спортинг, Лига Европа

източник: БГНЕС

Те обаче така и не дойдоха, след като Виляреал притисна съперника и се добра до попадение. То падна след комбинация между Екамби и Пабло Форнаис. Вторият получи на точката на дузпата и с мощен удар изравни за крайното 1:1.

Виляреал - Спортинг Лисабон 1:1 (общ резултат 2:1)

0:1 Бруно Фернандеш 47'

1:1 Пабло Форнаис 80'