Датският гранд ФК Копенхаген, който се превърна в истински кошмар за българските отбори, започна с хикс участието си в груповата фаза на Лига Европа. На свой терен скандинавците стигнаха до равенство 1:1 срещу фаворита в своя поток Зенит Санкт Петербург. 

За да стигнат до тези групи датчаните отстраниха ЦСКА, а през годините са отстранявали още Левски и Лудогорец, затова са "черни котки" за българските тимове, като щипката роден привкус в този мач беше, че беше ръководен от Георги Кабаков. А сега домакините не паднаха от друг отбор от Изтока, въпреки че това беше съвсем реална перспектива. 

Защото Роберт Мак откри за руснаците точно преди почивката, но в средата на втората част ФК Копенхаген изравни чрез Пиерос Сотириу в ситуация, за която останаха огромни съмнения за засада, но такава не беше отсъдена. 

Мачът започна равностойно, макар още в началото да имаше шанс за руснаците да открият. В 4-та минута Александър Ерохин се оказа на стрелкова позиция в наказателното поле, но ударът му мина на сантиметри встрани от вратата. 

Игор Смолников и Роберт Мак изпуснаха още ситуации за Зенит, а Виктор Фишер и Даме Ндойе не можаха да се разпишат за датчаните. Най-чистото положение за тях дойде в 35-та минута, когато Пиерос Сотириу се извиси над защитата при едно центриране, но ударът му мина на сантиметри над вратата. 

В последните минути на полувремето стана наистина напечено и пред двете врати. Първо Леандро Паредес от страхотна позиция отправи силен удар, отразен от вратаря. В ответната атака Роберт Сков тресна греда за ФК Копенхаген. 

А в 43-та минута тази размяна на удари завърши с гол за Зенит. Тогава Себастиан Дриуси с перфектен извеждащ пас намери Роберт Мак зад защитата, той допълнително се измъкна и с техничен удар покрай вратаря откри резултата. При 1:0 за гостите дойде и почивката. 

След нея продължи да има интересни моменти и пред двете врати. Първо в 54-та минута Игор Смолников изпусна да убие интригата с втори гол за руснаците, а в ответната атака Сотириу не можа да изравни. Все пак това се случи малко по-късно. 

В 63-та минута Виктор Фишер направи страхотен пробив и пусна на далечната греда за Пиериос Сотириу и той отбеляза на почти празна врата. Останаха огромни съмнения, че кипърецът е бил в засада, но българските арбитри не видяха такава и резултатът стана 1:1. 

До края на мача битката беше равностойна, като все пак последният шанс беше за Зенит. В 86-та минута Александър Ерохин се озова на стрелкова позиция, но ударът му мина на сантиметри встрани от вратата и в крайна сметка всичко приключи наравно. 

От това се възползва чешкият Славия Прага, който изненадващо надделя над фаворита в групата Бордо с 1:0 на свой терен. Единственото попадение беше дело на Яромир Змръхал в 35-та минута и така чехите са с три точки на врха след първия кръг.