Остават броени часове, за да разберем кой ще е тазгодишният носител на трофея във втория по сила европейски клубен турнир – Лига Европа. В спора за короната на „Олимпийския стадион” в Баку един срещу друг ще се изправят лондонските Арсенал и Челси.

Именно официалният Twitter акаунт на „сините” от Западен Лондон подсказа головете на отбора за Купата на УЕФА, предшественикът на Лига Европа. Тогава воденият от Люпко Петрович български състав допуска загуба с 0:3 при гостуването си на „Стамфорд Бридж”, а третият гол е дело на легендата на „сините” Франк Лампард в мач-реванш от първия кръг на турнира.

Шок за Челси, ключов играч аут за финала срещу Арсенал

Тогава в последната минута от редовното време Боундуайн Зенден пуска успореден пас за младия тогава халф на Челси – Лампард. Той стреля с десния крак отблизо към вратата на Георги Петков, но българинът отбива първия удар, но при последвалата добавка топката влетява за трети път във вратата му.

Хиляди празни места на финала в Лига Европа

В първата среща на „Георги Аспарухов” английският тим взима успеха с 2:0 след голове на Джон Тери и Ейдур Гудионсен. Иначе в следващия кръг Челси отпада от турнира, след като е елиминиран от израелския Апоел Тел Авив във втори кръг на надпреварата.

Франк Лампард

източник: Gulliver/GettyImages