Отношенията на между мениджъра на Арсенал Унай Емери и най-скъпоплатеният футболист на тима Месут Йозил очевидно са стигнали до точката на кипене. Според турското издание „Фанатик” между двамата е имало жесток скандал след поражението 1:4 от Челси във финала на Лига Европа.

В хода на сезон 2018/2019 Йозил на няколко пъти изненадващо отсъстваше от групата на „топчиите” за отделни мачове. За мача в Баку той попадна сред титулярите, но беше заменен в 77-ата минута, когато срещата вече не се развиваше по вкуса на „артилеристите”. Още тогава някои камери уловиха гневната реакция на германския плеймейкър, който може би дори употреби нецензурни думи в гнева си.

Според „Фанатик” Йозил не се посвенил да атакува вербално наставника по време на мача, като му заявил: „Ти не си треньор”.

От доста време феновете на Арсенал роптаят срещу представянето на Йозил. Фактът, че неговият нов договор и рекордната му заплата станаха факт през януари 2018-а, когато футболистът беше на крачка от напускане, също не бе приет добре.