Отборът на Наполи взе добър аванс срещу Цюрих след като победи с 3:1 като гост в първи мач от 1/16-финалите на турнира Лига Европа.

Воденият от треньора Карло Анчелоти тим нямаше особени проблеми в двубоя, като си взе комфортна преднина от 2:0 още през първото полувреме с попадения на Лоренцо Инсиние и Хосе Мария Кайехон. Третият гол бе дело на Пьотр Желински през второто полувреме, а Цюрих вкара от дузпа в заключителните моменти на срещата.

Наполи поведе рано-рано в сблъсъка от Лига Европа. Груба грешка на вратаря на домакинете Яник Брехер позволи на италианският гранд да поведе с 1:0 в 11-ата минута. Лоренцо Инсиние се възползва от отдалата се възможност и реализира за Наполи.

Аркадиуш Милик пък пробва мерника си с удар към вратата на Цюрих в 18-ата минута, но стреля право в Брехер.

Вторият гол за Наполи дойде в 21-ата минута. Хосе Мария Кайехон получи отличен пас от Кевин Малкюи и не стреши, за да направи резултата 2:0 за гостите от Неапол.

Леван Харабадзи опита да застраши вратата на италианците в 22-ата минута, но ударът му не бе достатъчно силен. Малко по-късно Адриан Винтер също стреля, но над вратата на Наполи.

Пьотр Желински пък имаше добра възможност в 33-ата минута, но прати топката вдясно от вратата на ФК Цюрих. В 42-ата и Милик пропусна нов шанс за гостите да увеличат преднината си, след навременна намеса на Брехер.

ФК Цюрих - Наполи

източник: БГНЕС

След почивката Наполи продължи да контролира двубоя, като в 48-ата минута Желински отново не успя да преодолее стража на швейцарски тим.

Минута по-късно и Хосе Кайехон бе спрян от Яник Брехер. Аркадиуш Милик пропусна още една изгодна възможност за трето попадение в 71-ата минута.

В 77-ата обаче Кайехон пусна към Пьотр Желински, който отигра отлично и този път полякът не сгреши за 3:0 в полза на неаполитанци.

Домакините все пак успяха да върнат едно попадение в 83-ата минута.

Бенджамин Кололи бе точен от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Никола Максимович.

Домакините пропуснаха отлична възможност да вкара още един гол в продължението на мача и така да съхрани надеждите си за краен успех в сблъсъка. Във втората минута на добавеното време гредата спаси Наполи при изстрел на Хакуран Криезиу, а миг след това Салим Хелифи бе спрян от вратаря на гостите Алекс Мерет.

Стражът на Цюрих Яник Брехер пък също показа качества и в продължението след като не позволи четвърти гол във вратата си след удар на Адам Унас.

Реваншът е в Италия на 21-и февруари.