Голямата звезда за Байер Леверкузен при снощното 3:2 над Лудогорец в Лига Европа без съмнение беше Кай Хаверц. Един от най-големите таланти в немския футбол – а според мнозина и най-обещаващият – изигра знаменит мач, а двата му гола във вратата на „орлите” го вписаха за пореден път в историята на клуба.

На 19 години Хаверц се превърна в най-младия голмайстор за „аспирините” в Лига Европа. Логично след края на мача треньорът Хайко Херлих, чийто пост беше под заплаха след 3 поредни загуби в Бундеслигата, нямаше как да не отличи изгряващата звезда. „Кай работи усърдно не само в офанзивен план, но беше истински пример и при играта в защита: той се сбори с противника, спечели много точки и направи всичко, за да обърне развоя на този мач. Головете му бяха просто черешката на тортата. Той наистина изпъкваше”, коментира Херлих.

Постижението от „Лудогорец Арена” е просто поредното в един немалък списък за техничаря. Хаверц е най-младият играч, достигнал 50 мача в Бундеслигата, а е и вторият най-млад германски футболист в Бундеслигата. В историята на Байер той подобри рекорда за най-млад дебютант, както и най-млад голмайстор.

Още по темата:

Героят за Байер: Неприятно беше след 0:2 само за 25 минути

От 2:0 до 2:3: Няма "аспирин" за мигрената на Лудогорец

Уж две хапчета, пък главоболие за Лудогорец