Рапид Виена сюрпризира неприятно Спартак Москва и спечели с 2:1 двубоя между двата тима от група G на Лига Европа. Българският национал Ивелин Попов се появи на терена в 82-ата минута, но усилията му не дадоха резултат. За домакините точен беше Зе Луиш, а за гостите в края на двубоя се разписаха Мюлдур и Шобесбергер.

Още в 10-ата минута на срещата прекрасен шанс за Спартак Москва пропусна Мелгарехо, но ударът му не намери целта. Десет минути по-късно Зе Луис получи отличен пас от Мелгарехо, напредна добре, стреля и прониза вратата на Рапид, за да изведе московчани напред в резултата.

Малко преди почивката от отлична позиция Луис Адриано пропусна да вкара втори гол във вратата на австрийския тим.

През втората част гостите се поактивизираха в московския студ, но първата опасност беше пред вратата на Рапид, след като Хани стреля опасно, но шутът му беше блокиран.

При едно от статичните положения пред вратата на Спартак се стигна и до изравняването. Шобесбергер прати топката точно към Мюлдур, а пред погледа на поне 5 от играчите на Спартак той прати топката във вратата.

В 82-ата минута на срещата капитанът на националния отбор Ивелин Попов се появи на терена, заменяйки Мелгарехо и поизостри играта на Спартак. Въпреки това Рапид стигна до успеха в гол в добавеното време, след като Шобесбергер прониза Ребров, но при тази ситуация голмайсторът беше в засада.

След този успех Рапид Виена е лидер в група G с актив от 7 точки, а Спартак е на 3-ото място с 5. В късната среща от тази група Рейнджърс приема Виляреал.