След първите четири осминафинала в Шампионската лига няма нищо по-логично от това и Лига Европа да осъществи завръщане на хоризонта през 2019-а година. Вторият по сила европейски клубен турнир ще завладее нощта на Свети Валентин – или Трифон Зарезан, според предпочитанията – с първите 1/16-финални мачове.

По новата схема, въведена от УЕФА, те ще бъдат разпределени в два часови пояса – първите 8 стартират в 19,55 часа българско време, а следващата порция е от 22 часа. Като се има предвид, че реваншите ще се играят само седмица по-късно, постигането на позитивен резултат днес ще бъде изключително важно.

В първата група срещи има няколко, които се отличават. Белоруският БАТЕ Борисов посреща един от фаворитите в турнира Арсенал. Интер от своя страна ще гостува на Рапид Виена без своята най-голяма звезда Мауро Икарди, който вчера беше повод за сензационни новини. Иначе мачовете с най-неясна развръзка от ранните може би са Галатасарай-Бенфика и Лацио-Севиля.

Късните срещи предлагат бижу като Селтик-Валенси, а също така ще даде и много отговори за състоянието на Челси. „Сините” от Лондон отнесоха тежък погром 0:6 от Манчестър Сити в първенството, а сега имат нелеката задача да гостуват на Малмьо в Швеция. Опитният евробоец Шахтьор Донецк посреща играещия страхотен футбол Айнтрахт Франкфурт, докато един от съперниците на Лудогорец в груповата фаза – Цюрих, ще се изправи у дома срещу Наполи. Иберийски привкус придава и мачът между Спортинг Лисабон и Виляреал

Всички 1/16-финали в Лига Европа тази вечер:

От 19,55 часа:

БАТЕ Борисов – Арсенал

Галатасарай – Бенфика

ФК Краснодар – Байер Леверкузен

Лацио – Севиля

Олимпиакос – Динамо Киев

Рапид Виена – Интер Милано

Рен – Бетис

Славия Прага – Генк

От 22 часа:

Селтик – Валенсия

Брюж – Залцбург

Малмьо – Челси

Виктория Пилзен – Динамо Загреб

Шахтьор Донецк – Айнтрахт Франкфурт

Спортинг Лисабон – Виляреал

ФК Цюрих - Наполи