Португалският Спортинг Лисабон надделя с 6:1 като гост на Карабах в пореден мач от група Е от Лига Европа. Българският полузащитник Симеон Славчев игра 71 минути за азербайджанския отбор, но не спомогна на тима му да не бъде буквално разбит.

Бас Дост даде аванс на гостите още в петата минута, след като бе точен от дузпа. Въпреки това в 14-ата Зубир възстанови равенството в Баку.

Хиксът се задържа на Олимпийския стадион едва шест минути, след като Бруно Фернандеш изведе „лисабонските орли” напред. Вендел открадна в половината на Карабах и подаде към Фернандеш. Той стреля силно от разстояние и порази вратата на домакините.

Карабах Спортинг Лисабон

източник: БГНЕС

Крилото Нани пък даде комфортна преднина на Спортинг в 33-ата минута. Той навърза пет човека от Карабах, пробивайки през средата, за да прекара топката за трети път във вратата на „черните”.

Втората част продължи в познатото русло, а Диаби също се разписа в 65-ата минута. Десетина по-късно дойде време за втория гол на Фернандеш. Асистент отново му бе Вендел, но този път той отбеляза с мощен удар по диагонала. В 81-ата минута пък Кабрал вдигна за Диаби, който бе „забравен” от защитата на азерите и промуши топката за шести път във вратата на Карабах. Така Спортинг сложи край на дилемата си дали ще излезе от група Е и със сигурност продължава към елиминационната фаза на надпреварата. "Лисабонските орли" са втори с 10 точки, а лидер е Арсенал с 13 пункта. Трети остава Ворскла Полтава, а последен е Карабах.