Италианската скиорка София Годжа спечели победа в спускането в австрийския зимен център Алтенмаркт-Цаухензее от календара за Световната купа. Годжа се спусна със стартов номер 8 и даде най-добро време от 1:46.47 минута.

Призовата тройка се допълва от две представителки на Австрия. Стефани Вение остана само на 10 стотни от Годжа, като бе по-бърза от италианката в средния сектор на пистата, но изостана с малко в началото и на финала.

Трета завърши Мирям Пухнер, която финишира с 34 стотни зад победителката. В челната петица завършиха още италианката Никол Делгадо и Кира Вайдле от Германия.  Това бе 24-а победи за София Годжа за Световната купа.

В генералното класиране за Световната купа продължава да води американката Микаела Шифрин с 929 точки. Федерика Бриньоне от Италия е първа подгласничка със 765 точки, а трета е словачката Петра Влъхова със 722.

В класирането при спускането лидер е София Годжа с 230 точки, пред швейцарката Жасмин Флюри със 137, а на трета позиция е Мирям Пухнер - със 131.