Вицепрезидентът на Българска федерация по ски Георги Бобев коментира края на надпреварата в Банско, където се проведе Световната купа по ски, а състезанието бе преустановено преждевременно поради влошени метеорологични условия.

"Това бе едно трудно решение, което беше със сериозно отсъждане сред журито на състезанието. Беше преценено, че с оглед на сигурността, след 30-и номер на първия манш надпреварата бе преустановена", започна той.

"Има и този аспект, че организаторът се представи отлично до този момент и едно лошо проведено състезание би навредило повече на нашия имидж от преждевременно преустановяване. Създадохме добри условия за състезателите и публиката. Крайният резултат е позитивен, тъй като има и 100 години от състезанието на федерацията. Това е спортът. Непредсказуемо е, високо рисково е в планините", добави вицепрезидентът на родната федерация по ски.

"Искрено ми се вярва, че отново ще има такива състезания тук. Изминахме дълъг път през последните 15 години. Бяхме неизвестни като организатор, но това е девета алпийска купа. Много сериозна репутация изградихме на всякакво ниво прояви. Ще продължим по този път и дано отново организираме големи надпревари. Пътят е напред, трудно е, но това е част от спорта", завърши Георги Бобев.