Австриецът Патрик Фойрщайн, който даде четвърто време във втория манш на днешния гигантски слалом от Световната купа по ски в Банско, заяви, че е впечатлен от атмосферата в българския курорт.

27-годишният Фойрщайн приключи на 21-во място на 2.86 секунди от победителя Марко Одермат, но въпреки това той видя положителни неща в представянето си, най-вече във втората част от състезанието.

"Банско е наистина страхотна дестинация. Усещането е, че хората са много развълнувани за ски спорта и това е чудесно място, на което да се състезаваш", каза за БТА австриецът, който бе 23-ти след първия манш.

"Представянето ми днес беше ОК, но в никакъв случай нещо специално. Все пак вторият манш беше стъпка в правилната посока. Надявам се, че до края на сезона ще мога да направя прогрес от гледна точка на моята увереност. Това ще ми позволи да бъда по-бърз и да карам по-добре", добави той.

Фойрщайн бе изпреварен във втория манш единствено от сънародника си Рафаел Хаазер, който даде най-доброто време от 1:05.46 минути и от швейцарците Джино Кавизел и Марко Одермат.