Яник Синер достигна по впечатляващ начин до първия си финал в турнир от Големия шлем - с убедителна победа над властелина на Australian Open - Новак Джокович. 22-годишният италианец триумфира с 3:1 сета на централния корт в Мелбърн и даде заявка за нещо голямо. След победата той призна, че ще помни атмосферата от този мач през целия си живот и разкри какво му е помогнало за успеха.
"Беше много труден мач за мен, въпреки че първите два сета говорят друго. Имах усещането в началото, че той не играе най-добрия си тенис. Дръпнах бързо в резултата, но след пропуснатия мачбол нещата се промениха.
 
Знаех, че трябва да съм готов за голяма битка, защото той е обръщал много мачове от 0:2 сета. Джокович доминира толкова дълго време на този турнир и знам, че ако искам да направя нещо голямо, трябваше да мина през него. Ще помня днешната атмосфера през целия си живот.

Трябва да попитате Джокович какво е това в играта ми, което го затруднява. Играем по сходен начин, тъй като връщаме топките на високо темпо. Опитвах се да разчитам играта му, но невинаги успявах. Когато бях на 17-18 години тренирах в Монако с Джокович. Сега обаче съм различен тенисист. Опитвах да използвам максимално сервиса си днес, но знам, че имам още детайли, които да подобрявам. От началото на турнира усещах добре играта си, имах надежди и запазих тази позитивна настройка. 

В края на миналата година изиграхме много мачове и това със сигурност е важно. В Големия шлем обаче е съвсем различно. И Зверев, и Медведев са страхотни тенисисти и който и да спечели, ще бъде заслужено. Очаквам финала с нетърпение", каза Синер в интервюто си на корта.