Тим Хенман редовно се изявява като анализатор и често го виждаме по големите тенис турнири. Британецът отблизо следи случващото се, както при жените, така и при мъжете и изказва мнението си по най-различни въпроси. Сега бившият номер 4 засегна темата за конкуренцията в световния женски тенис.

Според Хенман, към момента, Арина Сабаленка е най-добрата тенисистка в света, а  WTA трябва да опита да направи спорта още по-популярен за по-голяма аудитория и е наложително да се извършат някои промени.

„Считам, че при жените в момента е интересно, но не толкова, както бе преди 20 години например. Колкото и изненади да се случиха в Австралия, за мен лично женският тенис изостава. Мисля, че към днешна дата има само 4 тенисистки, които са на топ ниво, става дума за Сабаленка, Швьонтек, Рибакина и Кори Гоф. Тази четворка абсолютно се откроява от останалите и това трудно ще се промени.

Въпреки че Швьонтек е  световна номер 1,  това не отразява реално нещата, защото Сабаленка ясно показа в Мелбърн, коя е най-добрата в момента. Разбира се, тепърва предстоят още много турнири, но Арина е тази, която започна впечатляващо годината и ако продължи по същия начин, съвсем заслужено скоро тя ще бъде следващата номер 1. Нужни са промени обаче и е хубаво от  WTA да се замислят и да опитат да привлекат повече зрители на женските мачове. През последните години имаше и някои неясноти относно финалния турнир на 8-те най-добри, нещо, което не говори никак добре. Женският тенис има бъдеще, отдолу идват добри млади момичета, но трябва да се намери начин продуктът да се реализира по-добре и при дамите също да имаме пълни трибуни, така както много често се случва при мъжете“, каза Хенман.