Славия направи огромна крачка към бронзовите медали в А група и участие в турнира Лига Европа, след като спечели с минималното 1:0 домакинството си на Ботев от 32-ия кръг на А група. Единственото попадение в срещата отбеляза Борислав Балджийски в 75-та минута. Това е първи домакински успех за Славия под ръководството на Александър Тарханов.

Мачът започна с хубаво изпълнение на Божидар Васев в 12-та минута. Лазар Марин центрира в наказателното поле на Славия, където Божидар Васев отправи хубав удар със задна ножица, но изпрати топката встрани от вратата на Георги Петков. 

Ивайло Димитров стреля в 21-та минута от границата на наказателното поле на Ботев, но встрани от левия стълб на вратата на Виктор Голас. Десет минути по-късно Борислав Балджийски отправи диагонален удар, но встрани от левия стълб на вратата на Виктор Голас. Славия започна активно второто полувреме и в 49-та минута Борислав Балджийски отправи хубав удар, но встрани от левия стълб на вратата на Голас.

Божидар Васев отправи далечен удар в 54-та минута, а топката се отклони от крака на Емил Мартинов и премина над напречната греда на вратата на Георги Петков и излезе в корнер.

Славия пропусна невероятна възможност да поведе в резултата в 56-та минута, когато Борислав Балджийски центрира от фаул в наказателното поле на Ботев, където Димитър Пиргов стреля с глава, но Виктор Голас плонжира и успя да избие в корнер.

В 68-та минута Лъчезар Балтанов стреля, след което имаше претенции за игра с ръка на играч на Славия в наказателното поле, но съдията подмина ситуацията.

Минута по-късно Борислав Балджийски финтира Терзиев, след което стреля, но право в ръцете на Виктор Голас.

Ботев за малко не си вкара автогол в 74-та минута, когато Емил Стоев центрира в наказателното поле на Ботев, а Даниел Златков за малко не си отбеляза автогол, но Голас внимаваше и спаси.

Единственият гол в срещата падна в 75-та минута след много груба грешка на Даниел Златков и Виктор Голас, от която се възползва Борислав Балджийски, който не пропусна да се разпише. Останаха съмнения за нарушение на Калоян Кръстев срещу Даниел Златков.

Славия бе близо до това да вкара втори гол в 84-та минута, когато Ивайло Димитров подаде към Георги Йомов, който залъга двама играчи на Ботев и стреля, но топката срещна напречната греда.

След този успех Славия е на четвърта позиция с 43 точки и е само на една зад третия Берое, докато Ботев е седми с 30 точки.