Защитаващият титлата си отбор на САЩ спечели с 93:92 след продължение срещу Турция във втория си мач от група "Е" на световното първенство по баскетбол за мъже в Китай.

Американците стигнаха до победата по възможно най-драматичния начин, след като Крис Мидълтън реализира два наказателни удара 2.1 секунди преди края на добавените пет минути. Само секунди по-рано турците пропуснаха последователно 4 изстрела от фауллинията при резултат 92:91 в тяхна полза. Южните ни съседи можеха да спечелят срещата дори още в редовното време, след като 12 секунди преди края поведоха за първи път в резултата след кош на Ерсан Илясова с 81:79, но фаул на Джеди Осман срещу Джейсън Тейтъм 0.1 секунди преди края позволи на крилото на Бостън Селтикс да изравни и да прати мача в продължение.

Литва с нова разгромна победа, Бразилия удари Гърция

С победата американците и теоретично си осигуриха класиране за втората групова фаза на шампионата, докато за турците остава разочарованието, че не успяха да нанесат първа загуба на САЩ на голямо първенство за последните 13 години.
За победителите от САЩ най-резултатен в двубоя с 15 точки бе Мидълтън, а Кемба Уокър завърши с 14.

За Турция над всички бе Ерсан Илясова с 23 точки и 14 борби, а още 18 точки прибавиха Мелих Махмутоглу.

Полша разби сърцата на домакините и спечели групата си

Сериозни изненади обаче се получиха в други два мача от днешната програма. 

Бразилия победи Гърция със 79:78 след 22 точки на Андерсон Веражао, а за Гърция най-резултатен бе Йоргос Принтезис с 20 точки. Лидерът на "елините" Янис Антетокунбо отното не направи нищо запомнящо се и приключи двубоя с 13 точки

Тимът на Германия загуби шансове за място в топ 16 след втора поредна загуба, този път с 68:70 от Доминиканската република. Карибският тим пък взе втора победа и заедно с тима на Франция, който разгроми Йордания със 103:64, продължава напред от група "G".

В група "Н" фаворитете Австралия и Литва постигнаха нови успехи. Литовците се наложиха над Канада с 92:69, докато "озитата" надиграха Сенегал с 81:68.