Верея ще направи седми опит от началото на сезона да постигне успех и предстои да разберем дали поне той ще бъде успешен. Съперник на старозагорци е носителят на Купата на България Славия на "Трейс Арена".

С този мач се открива програмата на 7-ия кръг на Първа лига. Можете да го гледате от 18:45 часа минута по минута на GONG.BG, както и на живо в ефира на DIEMA SPORT. Можете да го следите и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA

Последната победа на верейци бе точно срещу "белите", при това на чужд терен – 1:0 на 8 март т.г. с гол на Антон Огнянов. Оттогава последваха 18 шампионатни срещи за старозагорци, в които те записаха 2 равенства и цели 16 загуби.

Вече 5 кръга Верея не е спечелил и точка, а при нова загуба днес ще изравни антирекорда си от поредни поражения в елита – 6, фиксиран от 31-ия до 36-ия кръг включително на миналия сезон.

Верея заема последното място във временното класиране от 4-ия кръг насам, след първите два 14-и бе Локо Пд, а след третия кръг – Ботев Вр

Със Стергиакис на вратата белите нямаха суха мрежа в първите си 4 двубоя и инкасираха 7 гола, след това с Петков под рамката не допуснаха попадение в два поредни мача.

Нападателят Цветелин Чунчуков все още не е открил головата си сметка за белите, за които е изиграл досега 13 шампионатни двубои – 8 през миналия сезон и 5 сега.

Крайните бранители на белите Александър Ем. Александров и Димитър Велковски единствени в тима не са пропуснали нито една игрова минута от началото на сезона.