В неделя следобед стана безусловно ясно, че избирането на Венци Стефанов в Изпълкома на БФС е безвъзвратно закъсняло. Ако той бе член на предишния, че и на по-предишния досега да сме записали 2 световни и две европейски, а Любо Пенев вече да е готов с избора на база в Бразилия. Ще попитате защо? Само с един мач миналата година „белият” бос и неговата Славия възвърнаха справедливостта в българския футбол и направиха възможен европохода на Лудогорец. Не е лошо освен място в Изпълкома да се помисли и за барелеф на Венци пред Националния стадион!

Сега сериозно! На първата си пресконференция като член на най-висшия орган на футбола у нас Стефанов обеща: „Ще работя само за доброто на футбола”! Ние това го знаем отдавна и не сме се съмнявали!

Притеснява ни обаче друго! Откъде-накъде член на Изпълкома ще нарича отбор от елитната ни дивизия „селски”. Предполага се, че същият този клуб е подкрепил избирането на Венци в Изпълкома. И защо треньор получил дипломата си в Треньорската школа на същия този футболен съюз, в чийто Изпълком е Стефанов е определен от него като „селски”. Явно тук нещата опират до възпитание, което очевадно е пропуснато.

Стигаме и до поантата. Член на Изпълкома благодари на Господ и публично заявява, че е много доволен от победата на един отбор над друг отбор в А група. Е, хайде сега дали пък някой ще повярва оттук нататък на приказките на същия този член на Изпълкома, че едни отбори не се толерират за сметка на други. Представям се, ако това се случи в Германия, да речем. Да, същата тази Германия, която Венци постоянно ползва за пример покрай новия стадион „Славия”.

Г-н Стефанов много обича да обяснява колко високоинтелигентна е публиката на „белите”, част от която е и той. Това не го подлагаме на съмнение. Съмнението основно е в градското възпитание на Венци.