Старши треньорът на Славия Александър Тарханов заяви, че иска отборът да усвои стила на игра, който той желае.

„Истината е, че следя българския футбол отдавна. Не съм подозирал, че ще дойда да работя като треньор тук, но съм гледал много мачове на ваши тимове. Запознат съм и със системата на първенството. И тук, както във всички шампионати има известни проблеми. Може би няма играчи от екстра класа, както е било преди години затова и нивото не е чак толкова високо. Аз съм запознат с действителността“, сподели Тарханов.

„В Русия играят много добри футболисти. Това се дължи на средствата, които се заделят или циркулират. Не може да става въпрос за сравнение между руските отбори и българските“, добави треньорът на Славия.

„Момчетата играят по начин, по който аз искам. Разбира се това не винаги е възможно. Понякога не могат да отговорят на изискванията ми. Вече покриваме много по-голям периметър, а движението на футболистите е такова, каквото аз искам. Една от моите цели е този стил да се усвои и Славия да изглежда така за в бъдеще. Дори и младите се налагат по-бързо, отколкото аз очаквах“, продължи наставникът на „белите“.

„Важното е младите да усвоят играта правилно. Ние се стремим към подобрение. Аз съм доволен от начина на работа в школата. Славия разполага със солиден резерв“, каза още Александър Тарханов.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS