Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори в типичния си стил след срещата на Изпълкома. По-рано днес официално Софийски градски съд насрочи конгрес на БФС на 12 октомври. Решението е взето на база искане на минимум 1/3 от клубовете, които се подписаха под инициираната от екипа на Димитър Бербатов подписка за свикването на Извънреден конгрес.

„Адвокатите ще решат каквото трябва. Знам, че искаха на 21-ви, сега някои насрочват на 12-и, дано да не е за 9-и септември, че е утре“, каза Стефанов, допълвайки: „Има си устав и ред и не съм длъжен да обясня как съм гласувал, вътре има записано“, заяви Стефанов.

„Има неграмотни хора, които не зная. Някой бил недоволен, че футболният съюз не му платил залата за мини футбол, другият бил недоволен, че еди-какво-си. Футболният съюз не е дойна крава и не е Майка Тереза. Тук трябва държавата да помогне. Те говорят за някакви европроекти и други грамотни неща. Ако някой грамотен човек се разрови и по гледне, ще види, че не е така, а това е един балон, който се надува. Отива се при хората и им се казва, че има много пари от Европа, но те не се използват. Хората си мислят, че има реки от благоденствие“, добави още той.

„Колкото искат, толкова да има. Нека хората сами преценят кое е истина и кое не. Аз съм обгорял, много конгреси са минали, един повече или по-малко, все тая. В България всеки казва неща в публичното пространство и после една лъжа става истина. Но ние също знаем. Има хора, които са давали по 1000 лева за гласове, има хора, които са се писали от два отбора, без да имат право. Аз само пред жена си признавам всичко“, каза президентът на Славия.

Той говори и за Петър Величков: „Казах му, че ако е мъж и има достойнсво няма да седи при нас. Той казва, че идва при нас, за да допринесе за доброто на футбола. Хората правят страшни жертви и от умиление сълзи ми потекоха. Браво, браво, браво! Най-после му казах на Ясен Петров да си обуе панталоните и с тези му върви повече, с онези старите не му вървеше. Мъж трябва да има здрави гащи“, заяви Стефанов.