Бащата на футболиста на Славия Роберто Райчев - Илия Илиев разкри интересни подробности пред "Мач Телеграф" за съветите, които е дал на своя син.

"Казал съм му да слуша треньорите. И да приема всяка една тренировка, все едно е финал на Шампионската лига", започна Илиев, който е играл два пъти в Славия. Той бе част и от Септември София, Литекс, Спартак Варна, Терек Грозни, Марек, Локо Мездра, Сливен и Ботев Враца.

"Тренира от 7-годишен в школата на Славия. Иначе тук в клетката с него ритахме постоянно. Едно от нещата, на които го уча, е изпълнението на фалове. Аз бях много добър в това, а виждам, че и той също върви в правилната посока", разказва Илиев.

Бащата игра до почти 40 години на високо ниво, като той сподели на какво се дължи това.

"Не пиех и не пушех. Обичам много футбола, а Роберто е същият. Трябва да е голям професионалист, за да направи голяма и дълга кариера. Аз и до ден-днешен не пуша, а след като спрях с активната си кариера, от време на време пия. Синът ми е кръстен на Роберто Манчини. Знаете, че така ми викаха, докато играех в Септември. Пожелавам му да направи неговата кариера и да играе в големи отбори. Освен това е и нападател като него", завърши Илиев.