Славия посреща на стадиона в столичния квартал Овча Купел борещия се за трето място и бронзовите медали в efbet Лига тим на Черно море. Двубоят е с начален час 19:00 и ще може да бъде наблюдаван пряко по DIEMA SPORT. Тук на Gong.bg също ще може да проследите по-интересните моменти от срещата.

“Белите” са без наказания Светослав Вуцов за сблъсъка с „моряците“. Аут е и лекуващият травма Борислав Цонев. Добрите новини за домакините са свързани с Мартин Атанасов,Ертан Томбак и Ерол Дост, които се завръщат в групата. Самият наставник Златомир Загорчич обаче е наказан за тази и още една среща и няма да ръководи своите възпитаници от скамейката. Друга интересна особеност е, че стадионът на Славия вече не носи името на клуба, а се казва „Александър Шаламанов“.

В лагера на варненци също има някои проблеми около състава, като травми лекуват Васил Панайотов и Юлиус Каспаравичус, а наказан за сблъсъка в столицата е Виктор Попов.

Наставникът Илиан Илиев призова играчите си към подобряване в завършващия удар, а като явен коз за самия него може да се яви Евгений Сердюк, който се завръща в групата след изтърпяно наказание.

При победа днес гостите ще се изкачат на четвърта позиция с 48 пункта, само на точка зад третия Ботев Пловдив, който загуби с 0:2 визитата си на друг борещ се за бронзовите медали отбор - Левски. Тимът от Овча Купел пък е шести с 36 събрани точки.