Черно море надви с 5:1 Славия като гост в мач от петия кръг на efbet Лига. Само четири минути игра Матеус Машадо изведе напред "моряците". Отново той бе точен в 22-ата минута, за да удвои преднината на гостите. В 37-ата Пабло Гарсия си вкара автогол и така "белите" се върнаха в двубоя.

През второто полувреме той се реваншира, след като вкара от дузпа. В самия край на мача Алекс Фернандес също се разписа. В добавеното време пък Исмаил иса добави още един гол за гостите, с което прати "моряците" на върха на efbet Лига заради по-добра голова разлика от Локо Пловдив.


start-photo.bg
92 снимки

Още в 4-ата минута Матуес Машадо откри резултата в полза на "моряците". Той се възползва от грешка на Венцислав Керчев, който опита да върне топката назад, но го направи прекалено слабо. Така до нея стигна именно Машадо, който остана очи в очи с Николай Кръстев и не сгреши.

Шест минути след това Пабло Гарсия получи в наказателното поле на "белите". Той опита да стреля от въздуха, но изпълнението му прелетя високо над напречната греда. Натискът на гостите продължи.

В 21-ата минута Галин Иванов стигна до топката и опита изстрел от сериозна дистанция. Неговото изпълнение не се получи и премина далеч от целта.

Минута след това Черно море отново се възползва от неубидетлна игра в защитата на Славия. Топката стигна до Александър Василев, който стреля от границата на наказателното поле. Стражът на "белите" се справи с този удар, но нямаше шанс при последвалата добавка от Матуес Машадо - 2:0 за Черно море.

В 33-ата минута Йон Бакеро също си опита късмета с изстрел от дистанция, който затрудни Иван Дюлгеров. Стражът за кратко изпусна топката, но след това я прибра в обятията си.

Четири минути по-късно Славия успя да намали изоставането. Иван Минчев пусна добър извеждащ пас, до който стигна Галин Иванов. Той пък потърси Виктор Генев, а топката рикошира на няколко пъти преди да влезе в мрежата от Пабло Гарсия - това е автогол.

"Белите" вдигнаха оборотите и станаха по-опасният тим. В 41-ата минута Иван Минчев отправи много мощен шут към вратата на Черно море, а само добрата намеса на Иван Дюлгеров го лиши от изравнителното попадение.

Минута преди края на редовното време на първото полувреме Йон Бакеро показа техниката си и нанесе изстрел извън наказателното поле след индивидуален пробив. Изпълнението му обаче попадна право в ръцете на Дюлгеров.

Само 30 секунди след подновяването на игра Черно море бе близо до гола. Алекс Фернандес се оказа на върха на атаката, а неговият изстрел бе спасен от Николай Кръстев. След това пък Мазир Сула прати добро центиране, при което Живко Атанасов стреля с глава, а топката кацна на напречната греда и излезе.

В 56-ата минута Денислав Александров стреля от границата на пеналтерията, но изпълнението му не затрудни Иван Дюлгеров, който без проблеми улови.

Пет минути след това Матеус Машадо получи в наказателното, пое си топката и опита да стреля. Той обаче бе съборен на земята от Виктор Генев, а съдията Георги Кабаков прегледа ситуацията на монитора край тъчлинията и посочи бялата точка. Пабло Гарсия пък бе точен и превърна наказателния удар в нов гол за "моряците"

В 81-ата минута Владимир Николов изпусна страхотна възможност. Той остана буквално на празна врата, но не успя да отбележи от близка дистанция след острото подаване на Ертан Томбак. Ударът на Николов шокиращо бе неточен и премина над напречната греда.

Четири минути преди края на редовното време Иван Минчев направи нарушение, за което получи втори жълт картон и остави "белите" с човек по-малко до края на срещата. 

В самия край на редовното време Алекс Фернандес изпрати топката покрай Николай Кръстев и във вратата на Славия с прецизен удар - 4:1 в полза на "моряците".

Дълбоко в добавеното време Исмаил Иса също се разписа. Той получи центриране и стреля с глава, за да прати топката в мрежата на "белите" за пети път в мача.

FT Славия - Черно море 1:5

0:1 Матеус Машадо 4'

0:2 Матеус Машадо 22'

1:2 Пабло Гарсия 37' (авт)

1:3 Пабло Гарсия 63' (дуз)

1:4 Алекс Фернандес 90'

1:5 Исмаил Иса 90+5

Съставите на двата отбора:

Славия: 12 Николай Кръстев, 3  Ертан Томбак 27 Емил Мартинов, 4 Виктор Генев, 37 ВенциславКерчев, 23 Денислав Александров, 73 Иван Минчев, 17 Ерол Дост, 71 Кристиян Стоянов, 33 Галин Иванов, 7 Йон Бакеро

Треньор: Хосе Бакеро

Черно море: 25 Иван Дюлгеров, 3  Живко Атанасов, 4 Росен Стефанов, 6 Виктор Попов, 2 Цветомир Панов, 19 Александър Василев, 71 Васил Панайотов, 5 Пабло Гарсия, 10 Велислав Василев, 8 Мазир Сула, 7 Матеус Машадо

Треньор: Илиан Илиев